NEC bezet na zeventien competitiewedstrijden een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie en het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg niet zelden op de eerste seizoenshelft. Hoofdtrainer Alex Pastoor zag zijn manschappen tot op heden slechts zeventien maal scoren in de Eredivisie. Daarmee zijn alleen degradatiekandidaten De Graafschap, VVV-Venlo (beide zestien treffers) en Excelsior (negen goals) voor alsnog minder productief.

Género Zeefuik wordt deze jaargang door de Nijmeegse club van PSV gehuurd, maar de bonkige midvoor slaagde er nog niet in doel te treffen. Bij een andere Eredivisionist, Feyenoord, maakt John Guidetti dit seizoen furore en het had niet veel gescheeld of de Zweedse aanvaller was op dit moment NEC’er geweest. ”Wij hadden Guidetti al veel eerder in beeld dan Feyenoord”, zo onthult technisch directeur Carlos Aalbers van NEC in gesprek met de Gelderlander.

Guidetti wordt dit voetbaljaar door Feyenoord gehuurd van de Engelse grootmacht Manchester City en is in Rotterdam inmiddels uitgegroeid tot een publiekslieveling. ”We waren ook al maanden met de transfer bezig. Dat alles is stukgelopen, wekt wel ergernis op, ja”, besluit Aalbers, die niet kwijt liet waarom de overgang van de 19-jarige Scandinaviër uiteindelijk is afgeketst.