NEC heeft zichzelf vrijdagavond tekort gedaan in Maastricht. De Nijmegenaren hadden negentig minuten lang de overhand, maar keeper Bertrams en de assistent-scheidsrechter bleken een sta-in-de-weg. Vijf minuten voor tijd werd een zuiver doelpunt van Zian Flemming niet toegekend. 

NEC kreeg vanaf de aftrap het initiatief van MVV, terwijl de kwaliteiten van de Nijmegenaren echter vooral in de counter liggen. Het resulteerde in een slordig duel, waarin beide ploegen grossierden in balverlies. NEC had wel de overhand en creëerde de nodige kansjes, maar Ole Romeny, Zian Flemming en Anthony Musaba zagen hun pogingen kracht missen en geblokt worden. Het meeste gevaar kwam van laatstgenoemde, die ook de nodige voorzetten afleverde. Echt onder de indruk raakte keeper Bertrams echter geen moment. 

Dat gold ook voor NEC-doelman Mattijs Branderhorst, die alleen wat corners en vrije trappen uit de lucht moest plukken. Anthony van den Hurk leek eenmalig aan de aandacht van de NEC-defensie te ontsnappen, maar werd uiteindelijk afgestopt door Josef Kvida. Zo gingen beide ploegen met een bloedeloze 0-0 aan de thee. 

Tweede helft
NEC kwam een stuk feller uit de kleedkamer en stelde doelman Bertrams nu echt op de proef. Eerst tikte de Maastrichtste goalie een vrije trap van Flemming net over de lat, niet veel later pareerde hij een hard schot van Romeny in de korte hoek met zijn teen. De Nijmeegse storm ging al snel weer liggen en zo kabbelde het duel rustig voort, eigenlijk niet anders als vorige week tegen FC Den Bosch. Verdedigend stond het dan ook wederom wél uitstekend. 

Pas een kleine twintig minuten later kreeg NEC haar volgende echte kansen. Aanvoerder Rens van Eijden nam een afgeslagen corner op de volley en Mart Dijkstra probeerde het maar eens vanaf een meter of 20, maar ook nu bleek Bertrams tweemaal een sta-in-de-weg. Vijf minuten voor tijd leek NEC dan toch de leiding te nemen. Zian Flemming schoot via de onderkant van de lat raak, maar de grensrechter wilde er niet aan. Hoewel de bal bijna een halve meter over de lijn was, werd het doelpunt niet toegekend.

Zo deed met name NEC zichzelf tekort, maar is het hier ook bestolen van een overwinning. Ondanks het puntverlies blijven de Nijmegenaren in de subtop, volgende week wacht Jong Ajax in De Goffert.

Wedstrijdoverzicht
Gele kaarten: Dijkstra, Van Eijden, Flemming (NEC), Mahmutovic, Vermijl (MVV)

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden (C), Kvida, Kuipers; Flemming, Dijkstra, Van Landschoot; Musaba, Romeny (80′ Proper), Okita


Opstelling MVV Maastricht: Bertrams; Vermijl, Mahmutovic, Van Acker (66′ S. Martina), Last; Holtby, Kostons, Deom, Goppel, Van den Hurk (C), Schroijen.


Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Toeschouwers: 3.461

Foto: Orange Pictures