NEC heeft zaterdagavond in de Goffert met 0-0 gelijk gespeeld tegen AZ. De Nijmegenaren hadden de hele wedstrijd aanvallende intenties, maar wisten nauwelijks echt gevaarlijk te worden. Omdat AZ ook weinig wist te creëren won NEC vrij gemakkelijk weer een belangrijk punt tegen degradatie.
Veel viel er zaterdagavond niet te beleven in de Goffert. Beide ploegen deelden zo nu en dan wat plaagstootjes uit, maar zetten de keepers te weinig echt aan het werk. Schoten van Saïdi, Jeffrey Sarpong en John Goosens werden geblokt of gingen over. Aan de andere kant stond het vizier ook niet op scherp en wist Jeremain Lens de bal van dichtbij niet tussen de palen te krijgen.
De ploeg van Wiljan Vloet wilde wel en had aanvallende intenties, maar het ontbrak aan een goede eindpass. Zo liep de wedstrijd vanzelf naar het einde, zonder dat één van de ploegen zich echt zorgen hoefden te maken dat ze met nul punten naar huis zouden keren.

Alleen op het einde veerden de ploegen nog wat op. Goossens was nog dichtbij een treffer, maar hij vond van dichtbij Joey Didulica op zijn weg en Gabor Babos was nog belangrijk, door een vrije trap van Stijn Schaars uit de kruising te tikken. De grootste kans was voor Graziano Pellè, maar hij wist de bal voor een leeg doel voorlangs te krijgen.
NEC klimt door het puntje naar de twaalfde plaats, zes punten van de degradatiestreep en staat in punten gelijk met Vitesse. Door een beter doelsaldo mogen de Nijmegenaren zich op dit moment de nummer één van Gelderland noemen. Woensdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag en bij een zege is NEC zeker van lijfsbehoud.
Zie hier de sfeerfoto’s.