NEC heeft donderdagmiddag met 0-2 van De Graafschap gewonnen. In een geheim oefenduel die op de Vijverberg werd gespeeld scoorden Magnus Mattsson en Ole Romeny voor NEC. Beide teams speelden in een B-formatie.

NEC had met Mattijs Branderhorst en Cas Odenthal twee basisspelers in het elftal staan. Calvin Verdonk maakte zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer in Nijmegen. NEC scoorde voor het half uur de 0-1. Na een goede actie van Ole Romeny scoorde de Deen Magnus Mattsson de 0-1. Romeny verdubbelde nog voor rust de score. De spits speelde zichzelf vrij en wipte de bal over de De Graafschap keeper heen.

Echt gevaarlijk werden de Superboeren, net als Heracles en PEC in de Eredivisie, niet. In de tweede helft kreeg De Graafschap nog een kans via Denzell Gravenberch (ex-NEC), maar de spits raakte de bal verkeerd. Al met en al een prima middag voor de ploeg van Trainer Rogier Meijer.

Opstelling NEC: Branderhorst (46. Dieker), Bronkhorst, Guth, Odenthal (46. Van Rooij), Verdonk (61. Gertsen), Vet, Van der Sluijs (75. Rossen), Beekman (75. Ebbers), Tavsan, Romeny, Mattsson.

Foto: Rob Koppers