NEC heeft in het eigen Goffertstadion met 2-1 gewonnen van Almere City FC. De Nijmeegse kampioen beleefde een sterke eerste helft, maar zette in de 45 minuten die daarop volgden niet door, waardoor Almere zich enigszins kon herpakken. 
De opstelling verschilde niet van de vorige wedstrijd tegen De Graafschap, dus opnieuw zonder Alireza Jahanbakhsh. NEC begon sterk aan de eerste helft en had in de eerste tien minuten meteen twee honderd procent kansen. Eerst kopte Navarone Foor op drie meter van de doellijn over de goal, een paar minuten later raakte Sjoerd Ars met een rebound de paal.

Ook Marcel Appiah, Christian Santos en Jeffrey Leiwakabessy kwamen in doelpuntrijke positie, maar hadden geen geluk in de afronding. Uiteindelijk was het tien minuten voor het einde van de eerste helft dan toch Ars die de openingstreffer maakte. Santos kopte een voorzet van Appiah richting de NEC- en Jupiler League-topscorer en hij kreeg de bal, terwijl hij ernstig gehinderd werd door de verdediging, langs keeper Agil Etemadi.
Nog voor rust kreeg NEC de tweede treffer die het op basis van het vertoonde spel verdiende. Almere City ging defensief de fout in, waarna Limbombe overnam en een solo richting de goal inzette. Ook doelman Etemadi passeerde hij met een geplaatst schot in de rechterhoek.

Tijdens het tweede bedrijf hadden Santos, Limbombe en Rens van Eijden kans om de derde treffer van het duel te maken, maar daarna vond NEC het wel genoeg geweest en liet het Almere de wedstrijd bepalen. De laatste twintig minuten creërde NEC nog amper kansen.
Daardoor kwam Almere City vijf minuten voor het einde van de wedstrijd op 2-1. Norair Mamedov werd door niemand aangepakt en kon vrijhalen. Zijn schot spatte uiteen op de lat, maar de rebound werd binnen geschoten door invaller Enzio Boldewijn.
De 3-1 had Santos nog op de slof, maar de Venezolaan stond in buitenspelpositie toen hij Etemadi passeerde. Door deze eindstand heeft NEC nu 95 punten en 94 doelpunten en blijft de ongeslagen status in eigen stadion nog altijd behouden.
Scoreverloop:
37′ Sjoerd Ars 1-0
44′ Anthony Limbombe 2-0
86′ Enzio Boldewijn 2-1
Kaarten:
Conboy (NEC), Receveur (Almere City). Rode kaart: Nieuwpoort (Almere City).

Opstelling: Joshua Smits; Marcel Appiah, Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy (83′ Paco van Moorsel); Tom Daemen, Christian Santos, Gregor Breinburg (77′ Jesper Waalkens); Navarone Foor, Sjoerd Ars (90′ Cihat Celik), Anthony Limbombe.
Foto: Rob Koppers.