NEC heeft ook haar tweede oefenduel weten te winnen. In Afferden waren de Nijmegenaren met 1-7 te sterk voor amateurclub Dio ’30. Verdediger Michel Breuer maakte zijn officieuze NEC-debuut in deze wedstrijd, hij viel in de rust in.

Net als in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SC Woezik (0-11), scoorden Geert Arend Roorda de 0-1 en Ryan Koolwijk de 0-2. De aangever bij de 0-1 was Rémy Amieux. Nadat de bal bij Navarone Foor werd ingeleverd door de tegenstander maakte de middenvelder er 0-3 van. Voor rust werd het ook nog 0-4 door Rick ten Voorde. Dezelfde ruststand als tegen SC Woezik.

In de tweede helft werd iedereen gewisseld, behalve Pavel Cmovs. Ook mocht een proefspeler een helft meespelen. Het gaat hier om Marcel Stutter, een van nature centrale verdediger, maar hij kan ook in de spits uit de voeten. Hij speelt als amateur in de zesde klasse van het Duitse voetbal. Michel Breuer scoorde bij zijn debuut nadat hij in de rust was ingevallen: 0-5. Van den Meiracker liet zien waarom hij gehaald is, hij scoorde de 0-6 en de 0-7. Een assist van Stijn de Looijer bij de 0-6. Ook Dio ’30 scoorde een doelpunt, uit een vrije trap ontstond een klutssituatie waardoor Jesse Pastoors de bal over de lijn kon schieten: 1-7.

NEC wint het oefenduel met 1-7 en kan uitkijken naar de volgende oefenpot. Zaterdag 14 juli om 19:00 is De Treffers de tegenstander.

Opstelling NEC eerste helft: Babos; Will, Van Eijden, Cmovs, Amieux; Sno, Koolwijk, Roorda; Foor, Platje, Ten Voorde

Opstelling NEC tweede helft: Smits; Breuer, Cmovs, Nuytinck, Conboy; Loen, De Looijer, Bajrovic; Tutuarima, Van den Meiracker, Stutter (Proefspeler)
 
Scoreverloop:
0-1: Roorda.
0-2: Koolwijk.
0-3: Foor.
0-4: Ten Voorde.
0-5: Breuer.
0-6: Van den Meiracker.
0-7: Van den Meiracker.
1-7: Pastoors
Voor foto’s klik hier.