NEC heeft zondagmiddag in de Goffert opnieuw gewonnen van Vitesse. De ploeg van Wiljan Vloet won met 2-1 door goals van Saidi Ntibazonkiza en Ramon Zomer. Die twee doelpunten waren voldoende om de snelle 1-0 achterstand, penalty van Lasse Nilsson in de vijfde minuut, ongedaan te maken.
NEC had maar één opdracht in de eerste wedstrijd na de winterstop; winnen tegen Vitesse en zo de een-na-laatste plek verlaten. Ondanks die belangen was de ploeg zoekende in de eerste minuten en kreeg Nicky Hofs al na drie minuten een grote kans. Gabor Babos pareerde het schot van de Arnhemmer goed, maar moest zich twee minuten later toch gewonnen geven, toen Nilsson vanaf elf meter mocht aanleggen. Zomer had de aanvaller in het zestienmetergebied naar de grond getrokken en Roelof Luinge kon niets anders dan naar de stip wijzen.
De Nijmegenaren lieten hun koppies niet hangen na de vroege tegengoal en gingen juist beter voetballer. De combinaties liepen beter en dat resulteerde voor rust nog in de 1-1. Ntibazonkiza kreeg de bal voor zijn voeten, op aangeven van Zomer die de bal met zijn hoofd teruglegde, en schoot met zijn linker de bal langs een kansloze Piet Velthuizen.

In de tweede helft ging NEC op zoek naar de drie punten en kreeg uiteindelijk loon na werken. Zomer kopte een indraaiende vrije trap van Jeroen Heubach goed binnen, nadat hij uit de dekking was ontsnapt en eerder bij de bal was dan Velthuizen. Vitesse probeerde nog wel aan te zetten, maar had eigenlijk de hele wedstrijd nog geen kans gecreëerd en wist ook niet meer gevaarlijk te worden. In blessuretijd leken de Arnhemmers nog wel te scoren, maar Luinge had al gefloten voor het einde van de wedstrijd toen Gabor Babos de bal uit de lucht plukte. Dat de Hongaar deze losliet was dan ook niet meer van belang.
Klik hier voor meer wedstrijdfoto’s
Klik hier voor sfeerfoto’s van Rob Koppers
Klik hier om te stemmen voor de Man of the Match