NEC heeft zaterdagavond ruim weten te winnen van De Treffers. In Groesbeek werd het 0-7 voor de bezoekers uit Nijmegen. Het oefenduel werd vlak voor rust opgeschrikt door een ernstige blessure bij NEC-middenvelder Youri Loen. Na een zware charge moest hij per brancard het veld verlaten en werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Waarschijnlijk heeft Loen een dubbele beenbreuk opgelopen en ligt er daardoor maanden uit.

Rick ten Voorde opende de score voor NEC. Na een kans voor De Treffers kwam NEC weer op gang. Een mooie actie van Navarone Foor stelde Melvin Platje in de gelegenheid de 0-2 binnen te schieten. Er volgde nog een kans van Geert Arend Roorda, maar deze belandde niet in het doel.

Voor het einde van de eerste helft  betekende een grove charge op Youri Loen het einde van de wedstrijd voor de middenvelder. Per ambulance verliet hij het sportpark van De Treffers. De spelers van NEC besloten hierna de kleedkamer op te zoeken. Er werd besloten de wedstrijd wel uit te spelen.

Na rust scoorde NEC er op los. Koolwijk schoot een vrije trap binnen: 0-3. Platje scoorde de 0-4 en liet Rick ten Voorde via een assist de 0-5 binnenschieten. Danny van den Meiracker scoorde de zesde en zevende treffer van de Nijmegenaren.

Vanaf maandag is de selectie op trainingskamp in Garderen. Hier worden oefenduels gespeeld tegen Cambuur Leeuwarden en PEC Zwolle. Op 21 juli keert de selectie weer terug.

Opstelling NEC: Babos (63′ Smits); Will (53′ Breuer), Van Eijden, Nuytinck (53′ Cmovs), Amieux; Roorda (67′ Stutter), Koolwijk, Loen (33. De Looijer); Foor (67′ Bajrovic). Platje, Ten Voorde (67′ Van den Meiracker).

Scoreverloop:
0-1: Ten Voorde.
0-2: Platje.
0-3: Koolwijk.
0-4: Platje.
0-5: Ten Voorde.
0-6: Van den Meiracker.
0-7: Van den Meiracker.
Voor foto’s klik hier.