NEC heeft donderdagmiddag haar oefenwedstrijd tegen Excelsior winnend afgesloten. In een zonnige Goffert waren de Nijmegenaren met 3-1 te sterk voor de Kralingers.
Na een wat matige beginfase nam NEC het initiatief. Dat leidde slechts tot een schot van Navarone Foor. Zijn poging ging ver naast. Aan de andere kant was Excelsior gevaarlijk na een miscommunicatie tussen Gravenbeek en Vanhamel. Niet veel later kwam NEC er opnieuw gevaarlijk uit. Foor gaf met een mooie boogbal over de verdediging de kans aan één van de uitblinkers, Anthony Limbombe. Zijn schot ging net naast.
Een paar minuten later was het wel raak. Een voorzet van Appiah werd slecht weggewerkt door de Excelsior-goalie, waarna Mert beheerst binnen kopte: 1-0. NEC voerde na de openingsgoal de druk verder op en dat resulteerde niet veel later in de 2-0. Limbombe liet Bovenberg zijn hielen zien en rondde bekwaam af. Excelsior werd daarna sporadisch gevaarlijk. Een kopbal van Stans ging over.
Na een klein half uur werd Sjoerd Ars vervangen. De spits was wat grieperig en werd vervangen door Thijs van Hofwegen. Het laatste kwartier van de eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld. Met een tussenstand van 2-0 zochten de mannen de kleedkamers op. Na de pauze verving Kenny Elders Tom Daemen.
Het hoogtepunt van de tweede helft kwam op naam van Anthony Limbombe. Hij schoot vanaf een meter of 30 snoeihard op de lat. NEC wisselde even later nog tweemaal. Rens van Eijden en Giovanni Gravenbeek verlieten het veld. Joosten en Disveld waren de vervangers. Even later volgde opnieuw een uitbraak van NEC. Anthony Limbombe ging alleen af op Jordy Deckers, maar werd onterecht buitenspel gegeven. De zekere 3-0 kwam hierdoor niet op het scorebord.
Excelsior kwam nog wel terug in de wedstrijd. Fischer tikte een voorzet van dichtbij hard binnen: 2-1. De Kralingers konden echter niet lang genieten van de aansluitingstreffer, want debutant Joosten zette een paar minuten later alweer de 3-1 op het scorebord. Dat was tevens het slotakkoord. 
Opstelling NEC: Vanhamel; Appiah, Van Eijden (Joosten) , Haitz, Gravenbeek (Disveld); Daemen (Elders), Mert Foor; Santos, Ars (Van Hofwegen), Limbombe.