NEC heeft in de eigen Goffert zeer moeizaam VVV Venlo verslagen. De Limburgers stonden de hele wedstrijd op de eigen helft en blonken met name uit in het maken van overtredingen. NEC won uiteindelijk met 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd had NEC in de verdediging twee wijzigingen toegepast in de verdediging. Giovanni Gravenbeek en Jeffrey Leiwakabessy startten. Dat ging ten koste van Daan Disveld en Tobias Haitz.
De eerste helft was er één van weinig kansen. NEC maakte de dienst uit en had het betere van het spel. VVV speelde op de counter en alleen Melvin Platje wist één keer een doelpoging af te leveren. Bij NEC was het ook lang wachten op de eerste echte kans. Navarone Foor had twee kansjes.
Bij de eerste goede doelpoging was het dan ook gelijk een doelpunt. Anthony Limbombe schoot een afstandsschot op knappe wijze binnen. Het was voor de Belgische flankspeler zijn vierde treffer van het Jupiler League-seizoen. Aangever was Navarone Foor.

In de tweede helft wisselde VVV van keeper, omdat Danny Wintjes een polsblessure had opgelopen in de warming-up. VVV kwam na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte. Scheidsrechter Dennis Higler gaf een onterechte vrije trap voor VVV, die genomen werd door Melvin Platje. Hij mikte de bal op het hoofd van verdediger Guus Joppen.
Meteen daarna kreeg NEC een grote kans via Limbombe en moest VVV met tien man verder. Vito van Crooij kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Tom Daemen en moest het veld verlaten.
Het laatste kwartier was overduidelijk voor NEC, terwijl VVV vocht om NEC van een goal af te halen. Er was nog een opstootje tussen Platje en Gregor Breinburg en VVV kreeg nog een aantal gele kaarten. Toch kon NEC lange tijd niet door de blauwe muur heen komen. Kansen voor Ars, Limbombe, Foor en Conboy gingen er niet in.
Vijf minuten voor het einde was dan eindelijk die verlossende 2-1. Het was opnieuw Limbombe, die op aangeven van Christian Santos zijn tweede van de middag maakte. Daarmee neemt NEC de eerste plek weer over van Roda JC, dat evenveel punten heeft, maar een stuk minder vaak gescoord heeft dan NEC. 

Scoreverloop:
31′ Anthony Limbombe 1-0
58′ Guus Joppen 1-1
87′ Anthony Limbombe 2-1
Kaarten: Conboy, Breinburg (NEC), Fleuren, Platje (VVV Venlo). Twee keer geel: Van Crooij (VVV Venlo)
Opstelling NEC: Joshua Smits; Giovanni Gravenbeek, Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy (59′ Tobias Haitz); Tom Daemen, Navarone Foor (72′ Christian Santos), Gregor Breinburg; Alireza Jahanbakhsh (89′ Cihat Celik), Sjoerd Ars, Anthony Limbombe.