Het is NEC niet gelukt om de play-offs te behalen. De Nijmegenaren hadden het in eigen hand en bij winst op Fortuna Sittard was er nog een seizoenstoetje gekomen. Helaas kwam het niet zo ver, het werd 0-1 in Nijmegen.

NEC trad aan in het ouderwetse shirt met BNN als sponsor. Dit ter nagedachtenis aan oud sponsor Bart de Graaff. Geluk brachten deze tenues echter niet. Na iets minder dan een kwartier spelen kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Na een mooie aanval was het de oud-NEC’er Zian Flemming die de bal keurig achter Mattijs Branderhorst werkte.

De rest van het eerste bedrijf golfde op en neer, maar tot echte grote kansen kwamen beide ploegen niet. NEC was slordig en kwam niet tot een fatsoenlijke aanval. De grootste kans voor de Nijmegenaren was een afgeslagen bal die Jonathan Okita richting het doel volleerde. Yanick van Osch moest gestrekt naar de hoek maar kon de bal tot hoekschop verwerken.

Tweede helft

Het duurde even voordat de wedstrijd loskwam maar na een uur spelen gebeurde dit. Met een drie dubbele wissel bracht Rogier Meijer wat nieuw elan in de ploeg en dat zorgde gelijk voor vuur. Invallers Ibrahim Cissoko en Javier Vet namen gelijk het Fortuna doel onder vuur, maar Van Osch kon knap redden. Ook het publiek was veel meer aanwezig dan in de eerste helft en schreeuwde de ploeg richting het doel van Fortuna.

NEC werd gevaarlijker en gevaarlijker maar de bal wilde maar niet het netje in. Voor Fortuna stond er ook een hoop op het spel. Bij een gelijkspel zou de ploeg uit Sittard op de zestiende plek eindigen door de resultaten op de andere velden. Met man en macht vochten de Limburgers dan ook om de overwinning over de streep te trekken.

Afscheid van de routiniers

Met niet veel tijd meer op de klok was het tijd voor het afscheid van twee NEC helden. Rogier Meijer liet Edgar Barreto en Rens van Eijden kort voor tijd invallen en onder luid gejuich van het stadion betraden de routiniers het veld. Helaas konden zij het tij niet meer keren en bleef de 0-1 op het scorebord staan. Hierdoor eindigt NEC op de elfde plek van dit Eredivisieseizoen.

Wedstrijdverloop:
13′ 0-1, Zian Flemming
29′ Geel, Lasse Schöne
35′ Geel, Samy Baghdadi
72′ geel, Nelson Semedo
90′ Geel, Dimitrios Siovas

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Ivan Marquez (86′ Ivan Marquez), Rodrigo Guth, Souffian El Karouani; Lasse Schöne, Mikkel Duelund (59′ Ilias Bronkhorst), Jordy Bruijn (59′ Javier Vet); Elayis Tavsan, Ali Akman (59′ Ibrahim Cissoko), Jonathan Okita (86′ Edgar Barreto).

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch; Ivo Pinto, Dimitrios Siovas, Martin Angha, Mickaël Tirpan; Deroy Duarte, Tesfaldet Tekie (74′ Nigel Lonwijk); Samy Baghdadi (46′ Nelson Semedo), Zian Flemming, Mats Seuntjens; Paul Gladon (74′ Charlison Benschop).

Foto: Rob Koppers