NEC heeft zondagmiddag met het nodige geluk gewonnen van FC Oss. In een wedstrijd waarin NEC tot twintig minuten van het einde een belabberde vertoning liet zien, toonden de Nijmegenaren zich tot een erg efficiënte ploeg. Het werd, behoorlijk geflatteerd, 3-1.
Ruud Brood had twee aanpassingen op het middenveld aangebracht. De van een schorsing teruggekeerde Tom Daemen stuurde Giovanni Gravenbeek naar de reservebank, terwijl Christian Santos, de uitblinker tegen FC Den Bosch, de voorkeur kreeg boven Navarone Foor.

Net als vorige week tegen Den Bosch was de eerste helft niet van grote klasse. NEC kreeg wat kansen, via Marcel Appiah, Santos, Alireza Jahanbakhsh en Kevin Conboy. De grootste kans was voor Sjoerd Ars. Uit een voorzet van Anthony Limbombe kon de spits vrijuit binnenkoppen, maar raakte wonder boven wonder de onderkant van de lat. Zo ging NEC met een 0-0 gelijkspel de rust in.
De tweede helft begon nog minder, want na drie minuten bracht Kevin van Veen met zijn negende treffer van het seizoen de stand op 0-1. NEC bracht daarna Foor in als aanvallende versterking, in plaats van Daemen. Met de nieuwe offensieve intenties bleef het nog lang 0-1, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam NEC terug in de wedstrijd. Een lage voorzet van Conboy werd binnengekopt door Santos. 

Nog twee minuten later stond er zelfs een voorsprong op het scorebord. Santos stuurde Jahanbakhsh weg en alleen voor de goal faalde de Iranees niet. Hij scoorde zijn zesde treffer. Het werd nog erger voor Oss, want weer vier minuten later maakte Ars net als Van Veen zijn negende treffer.
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Ars op aangeven van Foor nog een keer, maar dat deed hij in buitenspelpositie, dus dat feest ging niet door.

Tegelijkertijd won Roda JC met 3-0 van Sparta Rotterdam, waardoor de voorsprong op de degradant nog altijd twee punten is. Daarachter volgen FC Volendam en FC Eindhoven op respectievelijk vijf en zes punten. 

Scoreverloop:
49′ Kevin van Veen 0-1
73′ Christian Santos 1-1
75′ Alireza Jahanbakhsh 2-1
79′ Sjoerd Ars 3-1
Kaarten: Santos (NEC), Stuy van den Herik, Koopmans, Janssen (FC Oss)
Opstelling: Joshua Smits; Marcel Appiah, Rens van Eijden, Tobias Haitz, Kevin Conboy; Tom Daemen (61′ Navarone Foor), Christian Santos, Gregor Breinburg; Anthony Limbombe (83′ Cihat Celik), Sjoerd Ars, Alireza Jahanbakhsh.
Foto’s: Rob Koppers