NEC won vrijdagavond met 2-0 van OFI Kreta. De Nijmegenaren speelden onder toeziend oog van zo’n duizend supporters in het eigen Goffertstadion een uitstekende wedstrijd tegen de Grieken.

Onder gezang van supporters betraden de spelers van OFI Kreta en NEC vrijdagavond het veld. Voor veel mensen was het weer de eerste keer na een lange tijd in het Goffertstadion. De aanwezigen waren negatief getest op corona of waren gevaccineerd. NEC startte met Jordy Bruijn in de spits en Mikkel Duelund dicht op hem. Dat Bruijn in de spits speelt geeft het spitsenprobleem bij NEC goed weer.

NEC begon de wedstrijd met veel energie. Jordy Bruijn loste al snel en schot nadat Jonathan Okita de bal klaar voor hem legde, maar de bal vloog over het doel van de Griekse doelman. Na 11 minuten kreeg NEC een penalty. In de kluts kwam de bal op de arm van een verdediger en dat was voor de scheidsrechter van dienst voldoende om de bal op de stip te leggen. Jordy Bruijn, wie anders, benutte het buitenkansje en zette NEC op een 1-0 voorsprong. De Nijmegenaren speelde een goed eerste kwartier. De ploeg van trainer Rogier Meijer leed geen onnodig balverlies en speelde in een hoog baltempo. Het leverde een aantal mooie combinaties op. Dat werd in de loop van de wedstrijd wel steeds minder. Het hoge tempo bleef, maar er werd weinig gecreëerd. Zo nu en dan viel er een lange bal goed zoals bijvoorbeeld bij Jonathan Okita die ineens vrij voor de keeper verscheen, helaas miste zijn schot richting. De aanwezige supporters zorgde voor een goeie sfeer in de Goffert, het hielp NEC niet aan een 2-0. Beide teams zochten de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong voor de Nijmegenaren.

Rogier Meijer vond het niet nodig om in de rust spelers te wisselen. OFI Kreta deed dat wel, liefst acht spelers vielen in waaronder oud Oranje-international Jonathan de Guzman. Na wat geknoei achterin, iets wat we in de eerste helft niet zagen, kregen de Grieken de eerste kans van de tweede helft, toch was het NEC die scoorde. Na een corner van Lasse Schöne die gevaarlijk indraaide tot aan de tweede paal kopte verdediger Ivan Marquez raak. Hij scoorde hiermee zijn eerste goal voor NEC. OFI Kreta, dat eerder ook van Vitesse en AZ verloor, koerste ook tegen NEC af op een nederlaag. De thuisploeg was de baas op het veld en dat is goed voor het zelfvertrouwen.

NEC wint nu voor de derde keer op rij in deze oefencampagne en dat zal de spelers en trainers goed doen. Volgende week zaterdag wacht Borrusia Mönchengladbach o23 en daarna begint het Eredivisieseizoen voor NEC uit tegen Ajax.

Gele Kaarten: 17′ Konstantinos Balogiannis, 76′ Vahid Selimovic, 87′ Trainttafillos Pasalidis (OFI Kreta)

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Souffian El Karouani, Cas Odenthal (81′ Kevin Bukusu), Ivan Márquez (77′ Rodrigo Guth), Bart van Rooij; Lasse Schöne (65′ Edgar Barreto), Mikkel Duelund (77’Joep van der Sluijs), Dirk Proper; Magnus Mattsson (65′ Javier Vet), Jordy Bruijn (81′ Ole Romeny), Jonathan Okita

Foto’s: Rob Koppers