Er is nog veel werk aan de winkel voor Alex Pastoor. Vanavond werd tegen Quick 1888 duidelijk dat het vertrek van Melvin Platje en Rick ten Voorde diepe sporen nalaat bij NEC. Niet dat deze spelers NEC al op het gewenste niveau zouden brengen, maar het ontbreken van uberhaupt een aanvaller is een enorm manco. Voor de trainer was het een kans om twee proefspelers uit te testen. Aanvallers Filip Orsula en Rafael Uiterloo lopen deze week stage bij NEC. 
NEC scoorde er vijf tegen Quick. De eerste viel pas na 34 minuten. Het langzame tempo en slordige spel zorgde voor een lage amusementswaarde. Lichtpuntjes waren de drie goals van Navarone Foor. Jordy Tutuarima zorgde voor de vierde treffer voor rust. In de tweede helft werden de 35 magere minuten van het eerste bedrijf gekopieerd, al belette de paal twee treffers van Youri Loen. De middenvelder mocht wel vanaf elf meter de vijfde goal maken. 
Donderdag wacht in Beneden Leeuwen SV Leones. Het wordt hopen op betere resultaten. Voor een oefenwedstrijd moet toch 8 euro afgerekend worden en dan mag de trouwe bezoekers wel een beter gerecht voorgeschoteld worden. 
Klik hier voor meer foto’s