Feyenoord is in Nijmegen tegen een pittige 3-0 nederlaag aangelopen tegen NEC. Alweer de vierde nederlaag voor de Rotterdammers in zeven speelronden in de Eredivisie. De ploeg van Mario Been kwam nog goed weg met slechts drie tegentreffers.
Wiljan Vloet, coach van NEC, had enkele wijzigingen in zijn ploeg doorgevoerd. Rémy Amieux, Erton Fejzullahu en Lorenzo Davids speelden in plaats van Bram Nuytinck, Thomas Chatelle en John Goossens. Door de blessure van Ron Vlaar verkaste Stefan de Vrij naar het centrum en Kelvin Leerdam naar de rechtsback-positie. Kamohelo Mokotjo en Jerson Cabral hadden basisplaatsen, Fedor Smolov moest genoegen nemen met een plek op de bank.
De Rotterdammers begonnen aardig aan het duel en hadden via Cabral al snel een goede mogelijkheid. De thuisploeg stelde echter al snel orde op zaken en nam het initiatief over. Na negentien minuten nam de ploeg een voorsprong. Davids kreeg aan de linkerkant alle tijd en ruimte om een voorzet te geven die door de Feyenoord-defensie gemist werd en door Lasse Schøne in alle vrijheid binnen getikt.
De thuisploeg bleef op jacht naar meer en kreeg daar van het matige Feyenoord, dat slecht in de duels was en grossierde in dom balverlies, volop gelegenheid voor. Dat het slechts bij een treffer bleef voor NEC was praktisch een wonder. Fejzullahu en Schøne waren dichtbij, maar de grootste kans was voor Nathaniel Will. De rechtsback werd na een mooie combinatie vrij voor Feyenoord-goalie Rob van Dijk gezet, zijn inzet was te matig zodat de routinier met zijn knie redding kon brengen.
Na een korte opleving van Feyenoord na rust, herstelde NEC weer de orde. Dankzij de 41-jarige goalie bleef Feyenoord, dat speelde met zeven spelers van twintig jaar of jonger, overeind. Van Dijk pareerde knap inzetten van dichtbij op pegels van Fejzullahu en Björn Vleminckx. De keeper had ook nog een handje tegen een schot van Niki Zimling die vervolgens op de paal uiteenspatte.
Doordat NEC er maar niet slaagde de wedstrijd in het slot te gooien, bleef Feyenoord in de wedstrijd. Na een goede pass van Luigi Bruins kreeg Luc Castaignos een opgelegde kans om de gelijkmaker te maken. De nog net zeventienjarige spits mikte echter net naast. Zeven minuten voor tijd besliste de net ingevallen Ricky ten Voorde het duel in Nijmegens voordeel.
Will ontsnapte aan de rechterkant en bracht de bal strak voor. Van Dijk greep in met zijn benen, maar deed dit tegen de benen van Ten Voorde die zonder het in de gaten te hebben zijn ploeg op een voorsprong bracht. In de blessuretijd strooide Bram Nuytinck, hij kopte een hoekschop van Schøne binnen, nog extra zout in de steeds groter wordende wond van Feyenoord en tekende voor de 3-0 uitslag.