NEC heeft het vierde oefenduel van de voorbereiding met 1-7 gewonnen. In Vierlingsbeek werd RKVV Volharding verslagen. De score werd geopend door Navarone Foor, die al vaak scoorde in de voorbereiding. Enkele minuten later werd de score verdubbeld door verdediger Michel Breuer.
Vlak voor rust scoorde Youri Loen, die inviel voor de geblesseerd geraakte Ryan Koolwijk, de 0-3. Na de rust deed Volharding iets terug door een directe vrije trap binnen te schieten. Cihat Celik, die in de tweede helft inviel, zorgde voor de 1-4 en 1-5. De zesde Nijmeegse treffer kwam op naam van Jordy Tutuarima, op aangeven van Celik. De eindstand van 1-7 werd bepaald door Youri Loen, die hiermee zijn tweede treffer van de avond maakte.
Een smetje op de ruime zege van NEC is de blessure van Daan Disveld. De verdediger, opgeroepen voor het Nederlands elftal onder 19 jaar, moest met veel pijn van het veld af na een grove tackle van een RKVV Volharding-speler. De ernst van de blessure zal later bekend worden.
Opstelling NEC eerste helft: Johnsson; Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Leiwakabessy; Pálsson, Foor, Koolwijk (Loen); Hemlein, Orsula, Uiterloo.
Opstelling NEC tweede helft: Smits; Disveld (Orsula), Cmovs, Haitz, Van Beek; Loen, Diarra, Roorda: Bergsson, Celik, Tutuarima.