NEC heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen RKC met 0-1 gewonnen. Bram Nuytinck kopte al vroeg de enige treffer tegen de touwen.

De wedstrijd duurde maar twee keer 35 minuten, door blessures aan de kant van NEC. Zo was Philippe Sandler afwezig en zat Mees Hoedemakers niet bij de selectie. Rogier Meijer had maar zes spelers op de bank zitten, waarvan maar vier veldspelers.

Al vroeg in het duel kwam NEC op voorsprong. Een hoekschop van Lasse Schöne werd binnen gekopt door Nuytinck, die daarmee zijn eerste officieuze treffer maakte sinds zijn terugkeer bij de Nijmegenaren. Het voetbal van NEC zag er goed uit, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Magnus Mattsson nog wel een kans, maar de Deen had zijn vizier niet op scherp staan.

Tweede helft

In de tweede helft werd RKC sterker. De thuisploeg kreeg een aantal kansen, maar dit resulteerde niet in de gelijkmaker. Jasper Cillessen hield zijn doel schoon. Ook NEC kreeg kansen. Zo probeerde Lars Olden Larsen het van afstand en kwam de rebound terecht bij Mattsson. Hoewel de keeper uit positie was, kreeg de Deen de bal er niet in. Zijn schot werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Het was voor NEC de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding dit seizoen. Een week eerder werd DIO’30 in de seizoensopener met 0-15 opgerold door de Nijmegenaren. Zaterdag 22 juli speelt NEC de volgende oefenwedstrijd. Dan komt Altrincham FC op bezoek in Weurt. Dat duel begint om 14.00 uur.

Wedstrijdverloop:
3’, 0-1 Nuytinck

Opstelling NEC eerste helft: Cillessen; Van Rooij, Maas (12′ Verdonk), Nuytinck, Baas; Schöne, Ogawa, Rossen (12′ Proper); Hansen, Marques, Mattsson.

Opstelling NEC tweede helft: Cillessen; Van Rooij, Verdonk, Nuytinck (60′ Maas), Baas; Schöne (60′ Rossen), Larsen, Proper; Tavsan, Marques, Mattsson.

Foto: Rob Koppers