NEC heeft in het eigen Goffertstadion de laatste Gelderse derby van het seizoen tegen De Graafschap met 2-0 gewonnen. NEC speelde geen geweldige wedstrijd, maar was alsnog sterk genoeg om De Graafschap kansloos te laten.
Op Alireza Jahanbakhsh na waren de spelers die rust hadden genomen tegen FC Oss, Sjoerd Ars en Kevin Conboy er weer bij tegen De Superboeren. Het zorgde in de eerste minuten echter niet voor een grote druk van NEC op de middenmotor. Sterker nog, het was de ploeg van trainer Jan Vreman die in het eerste kwartier de dienst uitmaakte. Tot grote kansen kwam het echter niet.

Door individuele klasse kwam NEC dan toch tot de grotere kansen. Na 23 minuten raakte Christian Santos de lat na een voorzet van Jeffrey Leiwakabessy, later wist keeper Hidde Jurjus schoten van Ars en Anthony Limbombe te keren. Bij de vierde kans was het dan toch raak.
Leiwakabessy stuurde Limbombe met een goede lange bal de diepte in. De Belgische vleugelaanvaller hoefde niet te kijken om te weten dat Ars voor de goal te wachten stond en met een zuivere pass stelde hij de topscorer van de Jupiler League in staat zijn 25’ste treffer van het seizoen binnen te schieten.

In de daaropvolgende twaalf minuten voor rust wist NEC niet veel meer te creëren en er werd dan ook geen extra tijd toegekend. De ruststand is de Goffert was 1-0. De tweede helft begon evenmin met heel veel spanning maar NEC verdubbelde wel de score. Een bal werd zo verlengd dat hij terecht kwam bij Limbombe en hij schoot de bal uit een volley in de rechteronderhoek.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd gingen Sjoerd Ars, Navarone Foor en Tom Daemen eruit voor Kristjan Emilsson, Jesper Waalkens en Paco van Moorsel. Het nieuwe drietal zorgde nog voor gevaar voor keeper Hidde Jurjus. Met name Emilsson had zijn derde treffer van het seizoen kunnen maken, maar was niet scherp genoeg in de afronding. In de laatste minuut raakte Limbombe nog de bovenkant van de lat.

Het was genoeg voor de overwinning. Daarmee heeft het nu 92 punten en 92 doelpunten. Daarmee blijft het prima in de lijn van 100 punten en goals. Volgende week is de tegenstander, opnieuw op zondagmiddag in de Goffert, Almere City.
Scoreverloop:
33′ Sjoerd Ars 1-0
60′ Anthony Limbombe 2-0
Kaarten:
Ted van de Pavert, Robin Pröpper (De Graafschap).
Opstelling: Joshua Smits; Marcel Appiah, Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy; Gregor Breinburg, Christian Santos, Tom Daemen (75′ Paco van Moorsel); Anthony Limbombe, Sjoerd Ars (75′ Kristjan Emilsson), Navarone Foor (75′ Jasper Waalkens).

Foto’s: Rob Koppers.