NEC doet goede zaken in de strijd om het kampioenschap. In eigen huis versloeg het FC Oss met 2-1. Arnaut Groeneveld en Ferdi Kadioglu maakten de doelpunten.

Op het wedstrijdformulier voor deze wedstrijd verschenen twee nieuwe namen ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax. In het centrum van de verdediging nam Ted van de Pavert de plaats van Frank Sturing over. Ook aanvoerder Mart Dijkstra moest zijn plaats afstaan aan Kevin Jansen. Doordat de wedstrijd tegen Jong Ajax overnieuw gespeeld zal worden, kon deze wedstrijd nog wel eens van groot belang gaan spelen in de strijd om de titel van de Jupiler League.

Na twee minuten spelen creëerde NEC de eerste grote mogelijkheid vanuit een corner. Golla schoot de bal hoog over. NEC begon de eerste paar minuten fel aan de wedstrijd, was veel op de helft van FC Oss te vinden en creëerde enkele kansen. Via Verdonk op de linkerflank kwam NEC enkele malen in de gelegenheid om de bal voor het doel te krijgen, dit resulteerde telkens in niets. NEC wist ondanks het vele balbezit en de kleine kansjes dat het kreeg, geen groot gevaar te stichten. Na bijna een half uur spelen op de klok, schoot Piqué namens FC Oss vanaf eigen helft voor het eerst in de wedstrijd op doel, deze bal pakte Joris Delle eenvoudig. Vlak daarna was Achahbar dicht bij een doelpunt aan Nijmeegse zijde, hij schoot de bal voorlangs.

Richting het einde van de eerste helft kwam NEC via Groeneveld, die de bal voorgaf op Braken, dichtbij een openingstreffer. Later haalde dezelfde Groeneveld nogmaals uit, maar de bal was voor FC Oss keeper Mous. Nadat NEC een corner kreeg, was het Golla die uithaalde. In deze situatie leek er sprake van hands, nadat Dogan de bal met zijn hand van de lijn leek te halen. Scheidsrechter Martens oordeelde echter anders en gaf geen strafschop. Enkele minuten later was er opnieuw een situatie voor de goal van FC Oss. Nadat Braken de bal op doel schoot, kwam Achahbar inlopen om de bal binnen te koppen, maar hij wordt vastgehouden. Wederom wuifde de scheidsrechter een strafschop weg.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of FC Oss opende de score: 0-1. Kamaci schoot namens de Ossenaren fraai binnen. Iets meer dan een minuut later ligt de bal aan de andere kant in het net. Groeneveld maakte een prachtig doelpunt voor NEC. Na de goal voor de Nijmegenaren bleef NEC voornamelijk op de helft van FC Oss acteren en kwam enkele keren in de gelegenheid om op voorsprong te komen. Na een prachtige steekbal van Achahbar op Kadioglu, schoof laatstgenoemde de bal beheerst door de benen van Mous binnen: 2-1. In de slotfase van de wedstrijd was NEC nog een paar keer dichtbij een derde treffer, maar deze viel uiteindelijk niet meer.

Door deze overwinning doet NEC vooralsnog volop mee om het kampioenschap van de Jupiler League. De wedstrijd RKC Waalwijk-Fortuna Sittard eindigde in 1-1. Het verschil tussen NEC en koploper Fortuna Sittard bedraagt nu 2 punten, maar met een wedstrijd minder kunnen het nog wel eens spannende weken gaan worden.

Foto: Rob Koppers