NEC heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Excelsior werd in De Goffert met 2-0 verslagen. Het Nijmeegse publiek mocht Melvin Platje bedanken, die door twee prachtige doelpunten, het weinig boeiende duel toch nog kleur gaf.
Alex Pastoor moest in de tweede wedstrijd van het seizoen zijn elftal noodgedwongen op twee posities wijzigen. Nathaniel Will ontbrak door een hamstringblessure, waardoor Pavel Cmovs verhuisde naar de rechtsbackpositie en John Goossens als veredelde linksback fungeerde. Daardoor mocht Leroy George weer in de basis beginnen. Lang duurde het verdedigende avontuur voor Goossens niet. De NEC’er moest al na een half uur naar de kant met een blessure en werd vervangen door Rémy Amieux.
Veel was er in dat eerste half uur nog niet gebeurd. Excelsior keeper Wesley de Ruiter hoefde maar een keer echt gestrekt, toen Melvin Platje vanaf elf meter de bal richting de kruising joeg. Toen Platje twee minuten later opnieuw voor hem opdook, kon hij het schot van de spits simpel blokken door in de korte hoek te gaan liggen.

Verder kon het duel weinig boeien. NEC wist weinig creëren en Excelsior was zelfs te onmachtig om de bal in de ploeg te houden. De tweede helft lukte dat de Rotterdammers een stuk beter. NEC werd af en toe ver teruggedrongen in het eigen strafschopgebied en een voorsprong voor de Kralingers hing meer in de lucht dan een treffer voor de Nijmegenaren. De ploeg van Pastoor mocht vooral Jasper Cillessen dankbaar zijn dat hij zijn hoofd nog niet te veel bij Ajax had. De doelman wist met zijn vingertoppen een hard schot van Tim Vincken nog net tegen de lat te tikken, waardoor een Rotterdams doelpunt werd voorkomen.
Ondanks aandringen van Excelsior, was het toch NEC dat op voorsprong kwam. Platje liet zien een spits te zijn met oog voor het doel. De spits lobde een pass van de ingevallen Navarone Foor, een mooi boogballetje over de Rotterdamse defensie, subtiel over een uitkomende De Ruiter heen. Na de 1-0 drong NEC steeds meer aan, maar bleef slordig, waardoor duidelijk werd dat het team nog zoekende is.
Na een schot van Roland Alberg op de paal, kwam het hoogtepunt van de avond van de rechtervoet van Platje. Tien minuten voor tijd produceerde hij een stiftje ‘à la Ruiz’ en verschalkte De Ruiter in de verre hoek. Het was de inleiding voor een slotoffensief van de Nijmegenaren, die nu eindelijk alle schroom van zich afspeelden. Tot een doelpunt leidde het niet meer, al schoot Foor de bal nog van 25 meter binnen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.
Voor foto’s klik hier.