Vandaag stond er een eerste echte test op het programma voor de mannen van Rogier Meijer. In een zonovergoten Weurt wist NEC met 3-1 te winnen van RKC. Mikkel Duelund, Elayis Tavsan en Terry Lartey Sanniez zorgden voor de doelpunten.

In de beginfase van de wedstrijd tegen RKC was het vooral NEC die het spel leidde. In de eerste tien minuten was de openingsgoal van NEC dichtbij. Zowel Ivan Marquez als Mikkel Duelund waren dichtbij een openingstreffer. Na een kwartier was daar de verdiende goal voor NEC. Linksback Calvin Verdonk hield de bal knap binnen, waarna Magnus Mattsson een precieze voorzet kon geven. Het was vervolgens Duelund die de bal rechtsonderin binnen kon schieten. NEC domineerde het spel, maar tot veel grote kansen leidde dit niet. Na iets meer dan een halfuur gespeeld te hebben, was het voorin goed combinatievoetbal van Elayis Tavsan, Pedro Marques en Duelund. Het was eerstgenoemde die van dichtbij voor de 2-0 kon zorgen.

Slordige tweede helft

Na de rust zagen we een compleet nieuw team, op Mattijs Branderhorst na, aan de aftrap. In de eerste minuten van de tweede helft vloeide het spel op en neer. Branderhorst voorkwam tot twee keer toe de aansluitingstreffer van de Waalwijkers. De verdediging aan Nijmeegse zijde wankelde, maar tot doelpunten voor RKC zorgde dit niet. Met iets meer dan zeventig minuten op de klok was het Terry Lartey Sanniez die zorgde voor de 3-0. De speler die zijn fitheid op peil houdt bij NEC kopte raak uit een goed genomen hoekschop van Oussama Tannane. Tien minuten voor tijd moest Branderhorst toch vissen. Oud-NEC’er Hans Mulder hield de eer hoog voor RKC met zijn treffer.

Opstelling eerste helft: Branderhorst; Van Rooij, Marquez, Kramer, Verdonk; Schöne, Duelund, Proper; Tavsan, Marques, Mattsson.

Opstelling tweede helft:
Branderhorst; Gertsen, Bronkhorst, Lartey Sanniez, El Karouani; Baldursson, Tannane, Rossen; Van der Sluijs, Bruijn, Cissoko.

Scoreverloop:
16′ Duelund (1-0)
32′ Tavsan (2-0)
77′ Lartey Sanniez (3-0)
82′ Mulder (3-1)

Foto: Rob Koppers