NEC heeft woensdagavond de volgende ronde van de KNVB Beker bereikt. Capelle (Hoofdklasse zaterdag A) werd met 0-3 aan de kant gezet na twee doelpunten van Elayis Tavsan en een goal van Ole Romeny.

De Nijmegenaren begonnen met zes wijzigingen aan het bekerduel tegen Capelle. Ilias Bronkhorst, Rodrigo Guth, Dirk Proper, Calvin Verdonk, Javier Vet en Danny Vukovic mochten van trainer Rogier Meijer aan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd werd voorafgegaan met wat vuurwerk en het duurde na het eerste fluitsignaal niet al te lang voordat er ook wat vuurwerk op het veld te zien was. De defensie van Capelle verdedigde de bal niet lekker uit en daarvan kon Tavsan profiteren. Na vier minuten stond NEC dus al op een 0-1 voorsprong. Diezelfde Tavsan was net voor rust nog een keer trefzeker. Een afstandschot van de jonge buitenspeler werd van richting veranderd en ging zo tegen de touwen.

Het tweede bedrijf

Capelle kwam wat beter uit de rust en zorgde voor wat meer dreiging dan in de eerste helft. Vukovic moest in die periode van de wedstrijd voor het eerst reddend optreden. Toch bleef NEC de overhand hebben in het duel en dat werd ook duidelijk in de score. Kort nadat hij was ingevallen voor Ali Akman maakte Ole Romeny de derde Nijmeegse treffer. Na nog een aantal wissels van Meijer deed NEC duidelijk rustig aan en speelde het de wedstrijd professioneel uit zonder echt kansen weg te geven. Na de knappe overwinning op FC Twente blijft NEC dus hoog in het vertrouwen zitten in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van aankomende zondagmiddag.

Wedstrijdverloop:
4′ 0-1, Elayis Tavsan
41′ 0-2, Elayis Tavsan
63′ 0-3, Ole Romeny

Foto: Orange Pictures