NEC – Willem II is afgelast. Het veld was in de ogen van Dick van Egmond door de vele regen die vandaag is gevallen onspeelbaar geworden.
Vanmiddag om 17:00 uur werd het veld gekeurd door scheidsrechter Dick van Egmond en stadionmanager Theo van Benthum. Op dat moment keurde Van Egmond het veld goed, het was goed bespeelbaar. De vooruitzichten waren ook dat het om 19:30 uur zou stoppen met regenen.
Om 19:00 uur volgde de tweede keuring. In de tussentijd was het harder gaan regenen en was de voorspelling aangepast, het zou langer doorregenen. Op dat moment besloot de scheidsrechter de wedstrijd alsnog af te gelasten, met instemming van beide clubs en de trainers Vloet en Groenendijk.
Een nieuwe datum voor deze wedstrijd is nog niet bekend.
Reactie scheidsrechter Dick van Egmond
Dick van Egmond vond het niet verantwoord om de wedstrijd NEC-Willem II van start te laten gaan. Hij vond het veld en het weer te slecht.
Klik hier voor de video.
Reactie trainer Wiljan Vloet
Het duel NEC-Willem II ging dinsdag niet door. Ondanks de recente overwinning op Sparta en het zelfvertrouwen dat NEC daarmee opdeed, vond trainer Wiljan Vloet de afgelasting niet erg. "Een dag meer rust." Vloet voelt zich ondertussen steeds meer op zijn gemak in Nijmegen.
Klik hier voor het geluidsfragment.Wat vind jij er van dat de wedstrijd afgelast is? Laat je reactie achter onder dit nieuwsbericht!