NEC heeft interesse in Jordan Larsson, de zoon van oud-spits Henrik Larsson. De negentienjarige Zweed degradeerde onlangs met zijn club Helsingborgs IF naar het tweede niveau, wat een eventuele overgang makkelijker maakt.

De deal met Larsson zou zelfs al rond zijn. Hij sprak eerder met de clubleiding, die hem in het begin van januari wil presenteren. NEC is op zoek naar aanvallende versterking. Larsson scoorde afgelopen jaar 11 keer in 33 officiële wedstrijden op het hoogste niveau in Zweden. Het contract van de in Rotterdam geboren Larsson loopt nog tot eind 2018.

Dat Larsson weg wil, is duidelijk. Toen Helsingborgs in de laatste play-offwedstrijd ten onder ging, werd de jongeling aangevallen door zijn eigen fans. Vader Henrik stapte niet lang daarna op als trainer en Jordan gaat de club waarschijnlijk ook verlaten.

Vader Henrik beleefde een glansrijke carrière bij onder andere Helsingborgs, Feyenoord, Celtic en Barcelona. Hij scoorde 37 keer in 106 interlands voor Zweden. Zoon Jordan maakte in juni zijn debuut voor Jong Zweden.

Foto: screenshot Youtube