Het lijkt erop dat NEC spoedig een technisch directeur gaat aanstellen. De Nijmeegse club werkt al meer dan een jaar zonder iemand die direct verantwoordelijk is voor het technisch beleid, na het vertrek van Remco Oversier. François Gesthuizen zegt nu tegen De Gelderlander dat de club begin februari een nieuwe td wil hebben.

"Dat is een aanbeveling van de RvC richting de toekomst. Wanneer dat gebeurt weet ik niet. Dat is iets voor de directie, maar het is altijd prettig als er iemand bijkomt met een groot netwerk en veel voetbalkennis. Belangrijkste is of er een bepaalde visie ligt waar we ons aan kunnen vasthouden. Als trainers hebben we daar een invulling aan gegeven door meer jeugd in te passen. Dat verandert niet. Met deze gasten willen we verder."

De technische verantwoordelijkheid ligt nu bij algemeen directeur Wilco van Schaik, hoofdscout Nick Kersten en technisch commissaris Leen Looijen. Eerder zong de naam van voormalig speler Sjoerd Ars rond als mogelijke nieuwe technisch directeur. Hij is nu werkzaam bij Fortuna Sittard.

Foto: Rob Koppers