Steeven Langil keert komend seizoen niet terug bij NEC. De optie in het aflopende contract van de aanvaller wordt niet gelicht. Van alle spelers met een aflopende verbintenis is NEC nog met Mohamed Rayhi en reservedoelman Marco van Duin in gesprek over een eventuele verlenging.

Zoals bekend vertrekken Wojciech Golla, Gregor Breinburg, Janio Bikel, Maarten Paes, Michael Heinloth en Joris Delle met een aflopend contract. Ook huurlingen Anass Achahbar en Ted van de Pavert vertrekken. Zij gaan terug naar PEC Zwolle, NEC licht de optie tot koop niet.

Technisch directeur Remco Oversier wacht deze zomer een flinke uitdaging. "In tegenstelling tot vorig seizoen hebben we nu wel de tijd om te bouwen aan een selectie waarmee we volgend seizoen willen strijden in de top van de Jupiler League. De afgelopen seizoenen is er met de degradatie en het niet direct promoveren veel gebeurd bij NEC en ook dat heeft zijn weerslag gehad op de spelers die hier hebben gespeeld."

"Door de deels noodgedwongen renovatie van onze selectie kunnen we met frisse spelers, die allen een NEC-toekomst hebben, verder bouwen aan NEC, dat zie ik als een voordeel. Hierbij zal ook de doorstroming van eigen opgeleide spelers een prominentere plek krijgen. Op dit moment werken we, samen met de eigen academie en de geprofessionaliseerde scouting, keihard aan de nieuwe selectie."

Foto: Rob Koppers