NEC gaat binnenkort in gesprek met aanvoerder Ryan Koolwijk over het verlengen van zijn contract. De middenvelder is na dit seizoen transfervrij maar heeft aangegeven open te staan voor een gesprek. Dat zegt Technisch directeur Edo Ophof tegenover VI. ”We hebben bekeken of Ryan openstaat om überhaupt te praten over een nieuw contract en dat is het geval. Zijn zaakwaarnemer is momenteel in het buitenland, maar we gaan binnen een paar weken om de tafel.”
Ryan Koolwijk, die sinds 2011 onder contract staat bij NEC, maakte tot nu toe in 75 wedstrijden zijn opwachting namens de Nijmegenaren. 
Edo Ophof bekijkt de situatie ook realistisch. ”Wij willen Ryan natuurlijk graag langer vastleggen, maar de kans bestaat dat hij toe is aan een volgende stap in zijn carrière. We gaan kijken waar de mogelijkheden liggen”. Op de vraag of Koolwijk in de winterstop misschien wel verkocht moet worden, zegt te technisch directeur het volgende: ”Onze prioriteit is in de Eredivisie blijven. Als we die kans vergroten door Ryan te behouden, dan zullen we dat doen.”