NEC heeft doelman Mattijs Branderhorst een aanbieding gedaan om langer bij NEC te blijven. Door de komst van Jasper Cillessen belandde Branderhorst op een zijspoor. De club was eerder dit seizoen bereid om mee te werken aan een transfer van de goalie, maar heeft nu een optie tot verlengen gegeven. Het huidige contract van Branderhorst loopt deze zomer af.

Branderhorst is al sinds 2019 verbonden aan de club. Eerst werd de doelman voor een halfjaar gehuurd van Willem II, waarna NEC Branderhorst definitief overnam van de Tilburgers. Inmiddels is Branderhorst een publiekslieveling geworden en dat komt mede door zijn professionele houding toen Cillessen eerste keeper bij NEC werd. In het bekerduel met Feyenoord liet Branderhorst nog maar eens zien hoe goed hij kon keepen. De keeper verrichtte in dat duel maarliefst 23 reddingen.

Mogelijke verlenging

Nu Branderhorst een bod heeft liggen van NEC, doet dat wellicht wat wenkbrauwen fronsen. Cillessen excelleert dit seizoen als eerste doelman bij NEC en daardoor lijkt een nieuw contract voor Branderhorst niet heel logisch. Branderhorst gaf recentelijk nog aan dat hij geen toekomst voor zichzelf in Nijmegen ziet zolang Cillessen er is.

NEC zou Branderhorst ook langer vast kunnen leggen om in de zomer nog een geldbedrag voor de goalie te verdienen, maar wat het voordeel voor de Tielenaar daarvan zou zijn is de vraag. In de komende periode zal blijken of Branderhorst op het bod van NEC is ingegaan.

Foto: Orange pictures