NEC is op zoek naar nieuwe verdedigers en is in die zoektocht uitgekomen bij Mathias Ross.De Nijmeegse club wil de 22-jarige Deense centrumverdediger dit seizoen huren van Galatasaray, zo schrijft Voetbal International.

NEC en Galatasaray zijn momenteel bezig met het afronden van al het papierwerk voor de tijdelijke transfer van Ross. Mogelijk bedingen de Nijmegenaren een optie tot koop.. Ross ligt nog tot medio 2026 vast bij Galatasaray, dat hem eind 2022 voor 1,75 miljoen euro overnam van Aalborg BK.

Ross kwam bij Galatasaray tot maar twee optredens. Hij liep al snel een knieblessure op en zat de laatste maanden van de competitie al niet meer bij de wedstrijdselectie. Hij speelde 104 wedstrijden voor Aalborg BK, waar hij de jeugdopleiding doorliep, en was daarin goed voor zes doelpunten.

Rogier Meijer vertelde eerder al dat de NEC naarstig op zoek is naar een rechter centrale verdediger. Phillipe Sandler kampt met een blessure en daardoor is die positie dun bezet. Mocht de overgang van Ross definitief doorgang vinden, dan komt het aantal huurlingen bij NEC op vier te staan. Ook Youri Baas, Koki Ogawa en Rober Gonzalez zijn uitgeleend. NEC heeft bij Ogawa en Gonzalez een optie tot koop gelicht.

Foto: screenshot Galatasary TV