NEC wil Rens van Eijden terughalen. De 30-jarige verdediger zegt tegen dagblad De Gelderlander dat hij een overgang ook ziet zitten. Van Eijden werd ook in verband gebracht met FC Twente; de club uit Enschede zat al weken achter de verdediger aan.

De dertigjarige Van Eijden was op een zijspoor geraakt bij AZ, waar hij nog voor twee seizoenen onder contract staat/stond. In zijn eerste seizoen was de verdediger, buiten de keren dat hij met een blessure kampte, vaste keus achterin en droeg hij zelfs enkele keren de aanvoerdersband. Het seizoen erna zag trainer John van den Brom het niet meer in hem zitten en speelde hij slechts drie Eredivisie-duels en dertien in de Jupiler League bij Jong AZ.

Van Eijden speelde voor zijn vertrek naar Alkmaar in de zomer van 2016 al zeven seizoenen voor NEC. Sinds 2011 was hij vast deel van het centrale verdedigingsduo en in 2014 maakte hij de degradatie naar de Jupiler League mee om een jaar later als aanvoerder de schaal omhoog te houden. Het seizoen erna ging een droomtransfer naar Dinamo Moskou in de winter niet door, waarna Van Eijden er na zeven jaar voor koos om in de zomer transfervrij over te stappen naar AZ.

Foto: Rob Koppers