Wilco van Schaik was te gast in de 82e aflevering van de Jarda Podcast en ging daar onder andere in op de stadionplannen van NEC. Het stadion is al langere tijd een kwestie in Nijmegen en ondanks het feit dat het er de afgelopen tijd wat minder over gaat, zit er toch wat schot in de zaak. “Bind mij er niet op vast, maar we willen de stadionplannen eind november aan alle Nijmegenaren presenteren.”

“We zijn momenteel met vier concepten aan het stoeien. In de zomer hebben we aan het college, met daarin de burgemeester en de wethouders, gepresenteerd wat onze plannen zijn en waarom wij het stadion willen en moeten ontwikkelen. Anders gaat het niet goed met de club en gaat het financieel de verkeerde kant op. We zitten nu met een ruwe schets van vier concepten waarbij we de onderdelen wonen, maatschappelijk en horeca meenemen, zowel aan de voorkant van het stadion als aan de achterkant. We kijken ook of we nog iets richting het park kunnen doen. We zijn nu met alle ambtenaren aan het praten over bijvoorbeeld de flora en fauna en de veiligheid van die plannen. Nou dan moet je dus het gehele gemeentehuis langsgaan”, aldus de algemeen directeur van NEC.

Voornamelijk positief

“We zijn langs diverse commissies aan het gaan met die plannen en ik moet zeggen dat daar voornamelijk positief op wordt gereageerd. Natuurlijk zijn er een aantal punten die we moeten aanpassen, daarvoor zijn het ook ruwe concepten, maar het begint wel steeds meer vorm te krijgen. Ik denk dat een combinatie van die concepten voor een nieuw stadion zal zorgen met daarin een deel vastgoed ontwikkeling, met een deel wonen, horeca, maatschappelijk en aan de binnenkant een gemoderniseerd voetbalstadion. Dat willen we eind november, bind mij er niet op vast, zoals we het nu in concept hebben aan alle Nijmegenaren gaan presenteren.”

Die grootste plannen moeten zo breed mogelijk geaccepteerd worden vindt Van Schaik. “We willen dan ook echt weten van onze supporters, businessholders en onze stakeholders wat zij ervan vinden en wat zij zouden aanpassen, maar ook van de omgeving. We hebben natuurlijk te maken met de buurt om het stadion en de verdere Nijmegenaren. Het moet een stadion worden van niet alleen het voetbal, maar ook van het maatschappelijke, studenten, sociale huur etc. We willen daarin ook wat doen aan de sociale veiligheid. Iedereen moet zich erin terug kunnen vinden en daarom willen wij die informatie bij iedereen ophalen zo van, schiet er maar op, praat en denk maar met ons mee. Daarna zullen wij echt met een concept moeten komen. Er zit dus echt veel beweging in”, sluit Van Schaik af.

Beluister de Jarda Podcast op jouw favoriete kanaal, zoals Spotify, iTunes of Google.