NEC hoopt eind februari een nieuwe technisch directeur te kunnen aanstellen. Het is alweer 25 maanden geleden dat Remco Oversier vertrok bij de Nijmeegse club. Sindsdien heeft algemeen directeur Wilco van Schaik de touwtjes alleen in handen. NEC is al lang op zoek naar een ’td’ en die moet er nu dan eindelijk komen.

“We zoeken iemand die het jaren wil doen, gepokt en gemazeld is en veel voetbalkennis en een groot netwerk heeft”, zegt Leen Looijen, rvc-lid voor technische zaken, tegen De Gelderlander. NEC wil graag op korte termijn deze td aanstellen. Zo kan het beleid van volgend seizoen al enigszins rondgemaakt worden.

Van Schaik nam 25 maanden geleden de rol als td op zich. Hij wordt bijgestaan door Nick Kersten, Dennis te Braak (eerder Iddo Roscher) en de trainers van de afgelopen jaren. Van Schaik zegt zelf geen technisch directeur te zijn en ook die ambitie niet te hebben. Toch is hij al een behoorlijke tijd een ‘inval td’ en onlangs gaf hij al aan dat hij hoopt dat er snel een echte directeur komt voor die post.

Dat NEC in deze periode op zoek is naar een nieuwe td mogen we best opvallend noemen. Niet alleen omdat dit al de zoveelste zoektocht is, maar ook omdat met de huidige financiële status van NEC een nieuwe td aanstellen niet echt logisch klinkt. Toch wel, vindt Looijen: “Voor die functie maken we geld vrij. Een technisch directeur heeft een dermate belangrijke positie in de club. Hij zorgt voor onze corebusiness.”

Leen Looijen gaf aan dat hij met zo’n 25 kandidaten heeft gesproken. “Jammer genoeg is bij twee à drie kandidaten de deal op het allerlaatste moment afgeketst”, voegt Looijen er aan toe. Het is maar de vraag of NEC na 25 maanden dan eindelijk een td krijgt.

Foto: Rob Koppers