NEC hoopt Robin Roefs langer bij de club te houden. De 20-jarige doelman van de Nijmegenaren is dit seizoen de tweede keeper bij NEC, achter Jasper Cillessen. Het contract van Roefs loopt komende zomer af, maar de club wil graag met hem door, zo vertelt technisch directeur Carlos Aalbers aan Voetbal International.

“Hij heeft echt talent”, vertelt Aalbers over de jonge doelman. Vorig seizoen was hij achter Mattijs Branderhorst en Cillessen de derde keeper in de selectie van trainer Rogier Meijer. Door het vertrek van eerstgenoemde naar FC Utrecht schoof Roefs door. Rijk Janse is momenteel de derde keeper van NEC.

“We hebben bij hem aangegeven dat hij onze tweede keeper zou worden als hij zich in de voorbereiding zou laten zien en kon aantonen dat hij fit was. Ik denk dat menig technisch directeur een keeper van dertig jaar erbij had gehaald. Als ik aan de technische staf vraag of Robin er klaar voor is als Jasper morgen geblesseerd raakt en zij instemmen, dan kiezen we hiervoor”, legt Aalbers uit waarom Roefs de stand-in van Cillessen is. “We hebben een plan met hem en zijn in gesprek over een nieuw, langdurig contract. Als ik die keeper van dertig had aangetrokken, denk ik niet dat Robin een contractverlenging zag zitten.”

Foto: Rob Koppers