NEC gaat besloten verder in Alhaurin El Grande. De Nijmegenaren lieten donderdagochtend aan de aanwezige media en meegereisde fans weten dat het niet langer mogelijk is om de trainingen te bezoeken. Reden hiervoor is dat de Nijmeegse club alle risico’s voor een corona-besmetting uit wilt sluiten.

Gisteren liet Ajax al weten te vertrekken uit Portugal door minimaal één coronabesmetting binnen de selectie. Eerder bliezen Feyenoord en PSV nog voordat ze vertrokken het trainingskamp af. Allemaal vanwege besmettingen en om extra besmettingen te voorkomen.

NEC benadrukt dat de maatregelen preventief zijn en niet te maken hebben met een eventuele besmetting binnen de spelersgroep. De trainingen van NEC in Spanje waren tot donderdag openbaar. In Nederland trainden de Nijmegenaren al lange tijd besloten volgens de regels van de Nederlandse overheid.

NEC traint donderdag twee keer. De wedstrijd van NEC tegen HSV op vrijdag (14:00) gaat gewoon door. Of de media daarbij wordt toegelaten, is nog een vraagteken.