NEC is voornemens om haar oefenwedstrijden in eigen huis in ieder geval met supporters af te werken. Wedstrijden die elders worden gespeeld heeft de club geen invloed op. Donderdag 1 juli staat de eerste oefenwedstrijd op het programma en daarbij is plek voor een handjevol fans.

De wedstrijd tegen de amateurtak wordt namelijk gespeeld op De Eendracht. Kaarten zijn voor €5 te koop via de site van de Nijmegenaren. De een-na-laatste oefenwedstrijd thuis tegen OFI Kreta hoopt NEC voor het eerst in anderhalf jaar tijd een vol Goffertstadion te kunnen realiseren. Daarin is het wel afhankelijk van de verschillende instanties. Wedstrijden die niet te bezoeken zijn voor fans worden live gestreamd via YouTube.

Als NEC op 27 juli op bezoek gaat bij Heracles zijn er ook fans welkom, meldt Heracles zelf. Maar vooralsnog gaat dat enkel om seizoenkaarthouders van de Almelose club. NEC is nog op zoek naar een oefentegenstander voor het laatste vrije weekend op 7 augustus. Een oefenwedstrijd tegen Al Jazira zou al ingepland zijn, maar is nog niet bevestigd.

Oefenprogramma seizoen 2021-2022
1/7 SC NEC-NEC
3/7 AZ-NEC
10/7 AFC-NEC
14/7 NEC-TOP Oss
17/7 NEC-RKC Waalwijk
24/7 Heracles Almelo-NEC
30/7 NEC-OFI Kreta

Foto: Rob Koppers