Hoewel NEC nog niet veilig is in de Eredivisie wil de club sowieso langer door met trainer Peter Hyballa. Dat meldt Voetbal International. Het contract van Hyballa wordt bij handhaving automatisch verlengd, maar NEC wil dat niet langer van de resultaten laten afhangen.

Hyballa krijgt binnen de club veel waardering voor zijn omgang met de spelers, zijn persoonlijkheid en gedrevenheid. NEC gaat snel om de tafel met de Duitse coach, die eerder aangaf dat doorgroeimogelijkheden binnen de club erg belangrijk zijn voor hem om wel of niet bij te tekenen.

De Kruijff
NEC is al in gesprek met technisch manager Edwin de Kruijff over een langer verblijf. Algemeen directeur Bart van Ingen voerde twee gesprekken en verwacht voor 1 april duidelijkheid. Ook De Kruijff wil duidelijkheid over de perspectieven binnen de club.

"Ik heb veel vertrouwen in Edwin, de intentie is hem in Nijmegen te houden", zegt Van Ingen. "Hij heeft zich snel aangepast aan de club en een heel duidelijke structuur neergezet. Maar Edwin is ook een gevoelsmens. Hij ziet dat NEC geen gemakkelijke club is, de verwachtingen zijn vaak groter dan de mogelijkheden."

Foto: Rob Koppers