NEC acht het risico te groot om het Goffertstadion direct groots aan te pakken. De Nijmegenaren willen het onderkomen nu gefaseerd gaan uitbreiden, zo meldt De Gelderlander.
Door de financieel wankele situatie van de club is in overleg met de gemeente besloten om de plannen op te splitsen. NEC kampt met een schuldenlast van zes miljoen euro, terwijl de begroting slechts tien miljoen euro bedraagt.
Uitbreiding van het stadion is echter cruciaal voor de toekomst van de eredivisionist. NEC gaat daarom hoe dan ook verbouwen, maar niet meer zo snel als in eerste instantie de bedoeling was. "De economische situatie en positie van de club zijn anders dan een paar jaar geleden", legt directeur Jacco Swart uit. "Het zou wat naïef zijn als we volledig vasthouden aan de stadionplannen zoals die nu op tafel liggen."
Momenteel is er in het Goffertstadion plaats voor 12.500 toeschouwers. Uiteindelijk moet de capaciteit omhoog naar ongeveer 20.000 stoeltjes. Bij de eerste verbouwing zullen er ongeveer 3.000 à 4.000 plaatsen worden gecreëerd.
Bron: Voetbalprimeur