Jasper Cillessen keert hoogstwaarschijnlijk terug in Nijmegen. Dat melden meerder bronnen aan ForzaNEC. De 33-jarige goalie, die tussen zijn 12e en 22e al voor NEC uitkwam wordt door de Nijmeegse club overgenomen van het Spaanse Valencia CF. Cillessen is nu nog in Valencia, maar reist waarschijnlijk morgen af naar Nijmegen. De doelman heeft nog een contract voor een jaar in Spanje.

Cillessen is 33 en kreeg vorige week te horen van de salarislijst in de Spaanse sinaasappelstad te moeten verdwijnen. De komst van Cillessen is na Oussama Tannane zou de volgende stunt van Ted van Leeuwen moeten worden.

Het zorgt voor wisselende reacties, omdat NEC met Mattijs Branderhorst al een stabiele Eredivisie-keeper heeft. Bovendien zit er met Danny Vukovic een hele dure Australisch international op de bank en het elftal van Rogier Meijer heeft met name op andere plekken in het veld kwaliteitsinjecties nodig.

PSV meldde zich begin deze zomer al voor de diensten van de international, maar koos uiteindelijk voor een andere doelman. Later meldden Ajax en ook AZ zich voor Cillessen, maar clubliefde voert de boventoon in de beslissing van ‘Jappie’. Cillessen ging na zijn eerste periode bij NEC naar Ajax, dat hem later transfereerde naar FC Barcelona.

Vanuit Barcelona trok Cillessen in 2020 naar Valencia, waar hij in 57 wedstrijden 81 goals incasseerde. Met Ajax veroverde hij tussen 2012 en 2016 driemaal de landstitel. Voor Oranje speelde Cillessen 63 wedstrijden. De Groesbeker focust zich de komende periode niet alleen op Eredivisie-voetbal, maar zal zich ongetwijfeld willen verzekeren van een plaats in de WK-selectie van Louis van Gaal. Van Gaal liet begin deze zomer al doorschemeren dat Cillessen zijn favoriete keeper is, maar schetste tegelijkertijd de kant-tekening dat hij ‘wel erg vaak geblesseerd is’.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers