Ernie Brandts is bij NEC nadrukkelijk in beeld om assistent te worden van NEC. Hiermee krijgt Peter Hyballa, nieuwbakken coach van de Nijmegenaren, een Nederlander aan zijn zijde. Dit meldt Omroep Gelderland maandagavond. Technisch manager Danny Hoekman wil het nieuws nog niet bevestigen.

Hoewel het medium wat sceptisch is, lijkt het zo goed als zeker dat Brandts (60) op korte termijn een contract gaat tekenen in Nijmegen. Hoekman en hij kennen elkaar nog uit hun periode als profvoetballer bij Roda JC Kerkrade. Hyballa werd enkele weken geleden door NEC aangesteld als opvolger van Ernest Faber, die op zijn beurt vertrok naar FC Groningen.
Sindsdien is Hoekman op zoek naar een assistent die bij de Duitser past.
“Ik ben een voorstander van een staf met diversiteit. Zelf ben ik een aanvaller geweest en Hyballa een middenvelder. Dan heb je een veel betere kijk bij het beoordelen van spelers en vul je elkaar tegelijkertijd aan. Daar ben ik wel naar op zoek”, legt Hoekman uit aan de Gelderse omroep.

Brandts werkte in Nederland als trainer bij onder meer FC Volendam, NAC Breda en FC Dordrecht. Bij die laatste club werd hij in februari 2015 ontslagen. De voormalig Oranje-international stond ook een aantal jaar aan het roer bij verschillende Afrikaanse ploegen.  

Bresser

Huidig assistent-trainer Jefta Bresser vertrekt daarentegen bij de Nijmegenaren. De 45-jarige Eindhovenaar vertrekt net als Ernest Faber na een seizoen alweer uit De Goffert. Waar Bresser zijn carrière een vervolg gaat geven is vooralsnog onduidelijk.