Jasper Cillessen verdedigt maandagavond, wanneer degradatiekandidaat Excelsior een bezoekje brengt aan de Goffert, hoogstwaarschijnlijk ‘gewoon’ het doel van NEC. De doelman staat al geruime tijd in de belangstelling van Ajax, dat onlangs een tweede bod deed op de geboren Groesbeker, nadat het eerste (1,7 miljoen euro) niet toereikend was gebleken. Ook de tweede poging is echter onvoldoende om Cillessen los te weken bij NEC, zo bevestigt technisch directeur van de Nijmegenaren, Carlos Aalbers, zondag.
Het ANP meldde zondagmiddag dat Ajax het bod op Cillessen verhoogd had tot drie miljoen euro, waarna technisch manager Danny Blind van de Amsterdammers dit dezelfde dag nog bevestigde tegenover Eredivisie Live. De reactie van NEC-td Aalbers liet echter niet lang op zich wachten: ook de nieuwe aanbieding voldoet ‘bij lange na’ niet aan de richtlijnen (naar verluidt zes miljoen euro) die de Nijmegenaren eerder al kenbaar maakte.
Ajax zal zich nu volgens het ANP gaan richten op VVV’er Dennis Gentenaar, die in de ArenA moet gaan fungeren als tweede goalie achter eerste keus Kenneth Vermeer.