Na een seizoen zonder trainingskamp trekt NEC deze winterstop weer richting het Zuiden. De Nijmeegse selectie belegt in het Spaanse Alhaurín El Grande van 2 tot en met 8 januari een trainingskamp. Gedurende deze intensieve trainingsweek onder de Spaanse zon probeert de ploeg van trainer Rogier Meijer twee oefenwedstrijden af te werken.

Alhaurín El Grande ligt op zo’n twintig minuten van de Costa del Sol. De vorige drie trainingskampen zat NEC in Estepona, met de neus aan de zee. Vorig jaar bleef NEC door alle corona-maatregelen én een bijzonder krappe winterstop in Nederland. Er zijn veel clubs die ook dit jaar het trainingskamp laten schieten. Zo lieten FC Twente, PEC Zwolle en SC Heerenveen recentelijk al weten door de oplopende coronacijfers in Nederland te blijven.

Op dit moment is op het gebied van Nederlandse clubs naast NEC alleen van de traditionele top drie bekend dat zij Nederland even achter zich laten, al heeft Feyenoord nog niets bevestigd. Feyenoord (Cadiz) en PSV (Marbella) zitten in de buurt van NEC, terwijl Ajax vermoedelijk in Portugal verblijft. NEC houdt zelf nog altijd een slag om de arm, want de Spaanse regering kan met eventueel aangescherpte corona-maatregelen voor inreizigers nog roet in het eten gooien.

ForzaNEC.nl reist mee

ForzaNEC.nl is verheugd te kunnen melden ook dit jaar de club te achtervolgen richting de Spaanse kust om de achterban op die manier ook op grote afstand op de hoogte te kunnen houden. Met extra afleveringen van de Jarda Podcast en grotere interviews met o.a. trainer Rogier Meijer en Wilco van Schaik wordt terug- en vooruitgeblikt op het huidige seizoen.