De wedstrijden van NEC volgen zich in rap tempo op. Na de wedstrijd van dinsdag gaan de Nijmeegse ogen nu op de derby tegen Vitesse. NEC kent al een aantal weken personele problemen en na het duel met Fortuna zijn die er niet minder geworden.

Bart van Rooij en Lasse Schöne vielen dit weekend beiden uit in het duel met PSV. Rogier Meijer vertelde dinsdag dat zowel Schöne als Van Rooij de Gelderse derby moet laten schieten. Een flinke aderlating voor de Nijmegenaren. Brayann Pereira nam dinsdag in de eerste helft de plek van Van Rooij over, waarna hij in de rust gewisseld werd. Een bewuste keuze van Meijer om de Fransman op te trainen richting zondag. In de tweede helft stond Calvin Verdonk rechtsback. Hij pakte richting het einde van de wedstrijd echter zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zodoende geschorst voor zondag.

Verdonk vertelde tegenover Voetbal International dat hij zwaar teleurgesteld is over zijn kaart en de consequentie. “Ik vroeg zaterdag in de tweede helft tegen PSV nog aan de bank of ik die kaart moest pakken. Er was alleen wat miscommunicatie, waardoor ik ‘m niet pakte. Het werd me niet duidelijk of ik die kaart moest pakken. Na de wedstrijd zeiden ze tegen me: ‘Waarom pakte je hem niet?’ Ik weet ook niet hoe de reacties waren geweest als ik op camera aan de bank vraag of ik een kaart moet pakken”, geeft Verdonk toe. “Misschien komen er beelden van online, je weet het niet. Maar eigenlijk had ik ‘m toen moeten pakken.”

ARNHEM, NETHERLANDS – JANUARY 15: Bart van Rooij of NEC, Maximilian Wittek of Vitesse during the Dutch Eredvisie match between Vitesse and NEC at the Gelredome on January 15, 2023 in Arnhem, Netherlands (Photo by Broer van den Boom/Orange Pictures)

Wissels

Daarnaast gebeurde er afgelopen dinsdag iets opvallends. Sontje Hansen en Yvandro Borges Sanches vielen beiden in de rust in, maar haalde ook allebei het einde van de wedstrijd niet. Meijer legt uit: “Sontje is er anderhalve week uit geweest. Bij Jong Oranje ging hij op vrijdag weg vanwege ziekte. Dan heeft hij een half uur batterij, dus dan ga je eruit. Yvandro had last van een blessure. Het was lastig in de communicatie en we hadden niet zoveel tijd meer. Dus toen heb ik hem eraf gehaald en Nils (Rossen, red.) gebracht zodat we in ieder geval goed stonden bij de cornerballen van Fortuna. Ik moet even zien hoe het woensdag is, maar ik verwacht hem er zondag wel bij.”

Een andere vraag blijft of Dirk Proper erbij is in Arnhem. Vorige week kwamen er vanuit de club positieve geluiden over het herstel van de middenvelder, maar de wedstrijd tegen Fortuna kwam toch nog te vroeg. Het is maar de vraag of hij er tegen Vitesse bij is.

Foto’s: Orange Pictures