NEC werkt aan nieuwe plannen om zonder financiële hulp van de gemeente Nijmegen het Goffertstadion uit te breiden en te renoveren. Dit meldt de Gelderlander woensdagochtend. Al jaren wordt er gepraat over een eventuele uitbreiding van het huidige stadion, maar ook over het bouwen van een geheel nieuw stadion. 
In 2005 werd er door toenmalig voorzitter Vincent Paes voor het eerst de wens uitgesproken om het stadion uit te breiden. In 2011 besloot de gemeente het plan voor een Topsport en Innovatiepark in het Goffertpark stop te zetten, tot frustratie van NEC.
Nadat bekend werd dat het TIP-plan geen doorgang zou vinden, wilde NEC met behulp van de gemeente gaan voor een beperkte verbouwing. De focus zou vooral moeten liggen op de modernisering van het hoofdgebouw, de sponsorruimten en de eretribune. De gemeente weigerde echter om mee te werken. 
Nu wordt er door NEC dus gezocht naar een mogelijkheid om zonder hulp van de gemeente een verbouwing te bewerkstelligen. Een stadion dat op de huidige locatie blijft staan en een capaciteit van 17.000 tot 20.000 plaatsen zou moeten krijgen. Daarvoor is contact gezocht met mensen uit de bouwwereld en sportmarketing.