Afgelopen weekend zaten ze beiden al niet bij de selectie, maar Joris Kramer en Jordy Bruijn ontbreken ook de komende weken. De verdediger, die indruk maakte centraal achterin, is wekenlang uitgeschakeld nadat hij een blessure opliep op de training. Calvin Verdonk verving hem tegen Fortuna en maakte, vrij verrassend, indruk als centrumverdediger.

Ook Jordy Bruijn verliet vorige week tijdens de training het veld met een blessure. Ook hij is wekenlang uitgeschakeld. De technicus was onder Meijer dit seizoen niet zeker van een basisplaats, maar wist als invaller wel te scoren in en tegen Volendam. Hoe lang beide spelers uit de roulatie zijn, is niet bekendgemaakt door de club.

Doordat het WK dit jaar in de winter gespeeld wordt zijn er niet heel veel speelrondes meer te gaan voordat de eredivisie een tijdje stil ligt. NEC speelt welgeteld nog acht wedstrijden voordat de strijd in Qatar losbarst. Het is dus nog maar de vraag hoeveel van de komende acht wedstrijden nog haalbaar zijn voor Kramer en Bruijn.

Verdonk liet tegen Fortuna Sittard zien een waardig vervanger van Kramer te zijn. Toch zal Verdonk eerder gehaald zijn als stand-in voor de linksbackpositie. Wie wel is gehaald als echte stand-in voor het centrale duo achterin is Philippe Sandler. Rogier Meijer liet vorige week weten dat hij verwacht dat de 25-jarige verdediger tegen FC Utrecht voor het eerst bij de selectie zal zitten.

Foto’s: Orange Pictures