NEC heeft dinsdag opnieuw weinig indruk gemaakt in de voorbereiding. De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam met de beoogde basiself niet tot scoren, terwijl de reserves een achterstand goedmaakten: 1-3.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen SC NEC (2-2) had Meijer weer de beschikking over Kevin Bukusu, Bart van Rooij en Jordy Bruijn. Zij startten dan ook meteen, maar het hielp NEC niet. De Nijmegenaren legden een erbarmelijke eerste helft op de mat waarin UNA zelfs de beste kansen kreeg. Drie keer moest Mattijs Branderhorst in actie komen, waarbij één keer ook de lat een handje hielp.

NEC kreeg wel wat kansjes via Bruijn, Souffian El Karouani en Elayis Tavsan, maar opnieuw viel de aanvallende onmacht op bij de ploeg van Meijer. UNA kleunde er ondertussen behoorlijk in, wat na een half uur tot een kort opstootje leidde nadat Bruijn onderuit werd geschoffeld. Daar was de middenvelder niet van gediend en na wat duw- en trekwerk ging het spel door. Aanvoerder Rens van Eijden liet zich kort daarna nog gaan en haalde een aanvaller van UNA onderuit. Daar kreeg hij een gele kaart voor.

Met tien wissels in de rust en het beoogde B-elftal op het veld in de tweede helft leek het er allemaal niet beter op te worden bij NEC en dat bleek het geval. UNA opende al na acht minuten de score. Brian Boogers tikte binnen uit een voorzet vanaf de rechterkant, waardoor NEC voor het eerst in de voorbereiding op achterstand kwam. Vervolgens duurde het lang voordat er weer een kans te noteren was, maar een kwartier voor tijd was het Lars Rebergen die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Een paar minuten later, nadat Etien Velikonja naast had geschoten, bezorgde Syb van Ottele NEC alsnog de zege met een schot van afstand.

Door een misverstand tussen Branderhorst en Rebergen werd het nog bijna 2-2, maar juist aan de andere kant viel nog een doelpunt toen de bal op de stip ging. Velikonja schoot raak vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 1-3. NEC komt zaterdag weer in actie. Dan reizen de Nijmegenaren af naar Duitsland voor een uitduel met SV Straelen.

Wedstrijdverloop
53′ 1-0: Boogers.
75′ 1-1: Rebergen.
82′ 1-2: Van Ottele.
90′ 1-3: Velikonja.

Opstelling NEC eerste helft: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Bukusu, El Karouani; Proper, Beekman, Bruijn; Tavsan, Romeny, Okita.

Opstelling NEC tweede helft: Branderhorst; Lartey Sanniez, Odenthal, Rebergen, Veenendaal; Sturing, Van Ottele, Ruizendaal; Fase, Velikonja, Van der Sluijs.

Foto: Rob Koppers