NEC is er weer niet in geslaagd om in de Gelredome te winnen. De Nijmegenaren verloren met 2-1 van de Noorderburen. NEC was vooral de tweede helft de betere ploeg, maar de kansenverhouding liet zich niet tekenen in de score.
De eerste helft was er een om snel te vergeten voor NEC. De ploeg speelde futloos en als er aan aanvallen werd gedacht, ging vervolgens elke voorzet over de spitsen heen. Vitesse kwam in de eerste helft al na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Wilfried Bony, na een fout van Bram Nuyinck, die een keer te veel draaide met de bal. Vitesse bleef voor rust licht aandringen, maar tot echte grote kansen kwam het niet.
Die kansen kwamen er in de tweede helft wel voor NEC. Thomas Chatelle was dichtbij, maar hij kreeg de bal op vijf meter van het doel net achter zich, waardoor hij niet kon zorgen voor de binnentikker. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. John Goossens bracht NEC op prachtige wijze op gelijke hoogte met een afstandschot van 20 meter, laag in de kruising.

NEC leek het meest aanspraak maken op de 2-1, maar het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Een voorzet viel achter de NEC-verdediging en Ismail Aissati was net eerder bij de bal dan Jasper Cillessen. De Ajax-huurling gaf de bal voor, waar Marcus Pedersen het kopduel won en de bal in het lege doel te kopte.
Ondanks de nederlaag blijft NEC nog de nummer een van Gelderland. De ploeg staat vier punten los van de Arnhemmers en drie van De Graafschap.

Voor foto’s klik hier.