NEC speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd in Opheusden tegen SV DFS. De wedstrijd werd gewonnen door de Nijmegenaren: 0-3.

In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Sportclub NEC, begon het elftal onder leiding van Adrie Bogers nu met wat meer bekende namen. Dit keer begon er één speler uit Jong NEC, namelijk Michael den Heijer. De doelman die vanaf de aftrap begon was Marco van Duin. Bij de tegenstander waren er een aantal oude bekenden terug te vinden: Rutger Worm, Lorenzo Davids en Thijs Hendriks.

Het begin van de wedstrijd was weinig spectaculair. Sleegers was dicht bij een treffer, door een afstandsschot, maar de bal ging net naast. Vlak daarna was het Larsson met een levensgrote kans. Na ruim een half uur spelen was het Achahbar die de score opende.

Na rust kwamen Delle en Hoogveld in het veld voor Van Duin en Joppen. Na een aantal minuten spelen was het Den Heijer met een goede kopbal, maar de keeper van DFS redde. In de 70e minuut was het invaller Owobowale die het tweede doelpunt maakte. Later zette NEC een mooie aanval op, Hoogveld stoomde op en bezorgde de bal bij Rayhi en uiteindelijk kwam de bal bij Mayi. Die mikte hard en hoog over. De invalbeurt van Owobowale duurde niet lang, hij moest voortijdig alweer het veld verlaten. Groeneveld nam zijn plek over. In de slotfase wist Rayhi goed het overzicht te behouden en bracht Oratmangoen in staat te scoren. Hij maakte het keurig af: 0-3. Zo wist NEC dus het tweede oefenduel wel winnend af te sluiten.

Wedstrijdverloop:
’32 Achahbar 0-1
’70 Owobowale 0-2
’82 Oratmangoen 0-3

Opstelling NEC:
 Van Duin (’46 Delle); Heinloth, Buwalda (’64 Sturing), Golla (’64 Aktas), Joppen (’46 Hoogveld); Bikel, Larsson (’64 Oratmangoen), Den Heijer (’64 Owobowale (’78 Groeneveld)); Groeneveld (’64 Ofosu), Achahbar (’64 Mayi), Sleegers (’64 Rayhi).

Foto: David van Haren