NEC heeft ook de laatste wedstrijd van de voorbereiding verloren. Het Spaanse Real Sociedad was met 2-0 te sterk. Het was de laatste kans voor Peter Hyballa om zijn spelers te testen en zijn tactiek uit te proberen.

 

Het mocht dan maar een vriendschappelijk potje zijn, maar na vijf seconden lag de eerste speler van Sociedad al op de grond. Owosu-Abeyie, veruit de breedste speler in de voorhoede van NEC, liet zijn tegenstander zien wie de baas was. Hij hielp zijn slachtoffer omhoog en lachte het even later weg met één van de Spanjaarden.

Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van NEC, maar tot grote kansen kwam de ploeg uit Spanje niet. Het balbezit dat de Nijmegenaren hadden bleef onbenut en ging steeds verloren door foutjes in de opbouw. Robin Buwalda begon vandaag op de linksbackpositie, waar hij geen frisse indruk achterliet. Door knullig balverlies verloor de verdediger meerdere malen de bal, maar door goed optreden van Dumic, Golla en Breinburg werden erger voorkomen. Na een half uur spelen was het dan toch zover. Uit een hoekschop kopte Srdjan Babic namens de Basken binnen: 0-1.

 

Nog geen vijf minuten later mocht nieuweling Stefan Mauk de bal neerleggen voor de eerste Nijmeegse hoekschop. De bal werd voor het doel gegooid, terwijl Dumic naar de grond ging. Scheidsrechter Pieter Vink twijfelde niet en legde de bal op de stip. Iemand die ook niet twijfelde was Owusu-Abeyie. Hij eiste de bal op, legde bal neer en zuchtte één keer diep. Bardají, doelman van Real Sociedad, koos de goede hoek en stopte de penalty. De spelers zochten de kleedkamers op met de stand van 0-1.

 

Tweede helft

Terwijl bij NEC alleen Smits werd vervangen door Van Duin, wisselde Real Sociedad zo’n beetje het hele elftal, en dat was duidelijk te merken. Met Spaans tiki-taka voetbal werd de thuisploeg zoek gespeeld. Het duurde dan ook niet lang voordat ook Van Duin zijn eerste tegengoal kreeg. Een geweldig uitgespeelde aanval zorgde voor het doelpunt van Sociedad’s nieuwste speler: Juanmi.

 

Na de tweede Spaanse goal kwam NEC meer in balbezit, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Proefspeler Gmeiner probeerde het nog van grote afstand, maar tevergeefs. De Basken bleken een paar maten te groot voor de thuisploeg. Voor NEC zitten de oefenwedstrijden er nu op. Real Sociedad speelt morgen het laatste oefenduel tegen SC Heerenveen.

 

Wedstrijdverloop:

30’ 0-1: Babic

57’ 0-2: Juanmi

 

Opstelling NEC: Smits (45’ van Duin); Heinloth, Dumic, Golla, Buwalda (68’ Gmeiner); Breinburg, Bikel (80’ Von Haacke), Mauk (81’ Kadioglu); Lundholm (68’ Rayhi), Ofosu (60’ Sleegers), Owusu-Abeyie (85’ Grot)