NEC heeft in De Goffert voor de derde keer op rij gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. De Nijmegenaren speelden een zwakke eerste helft en het iets beter spelend ADO kwam na een half uur terecht op voorsprong. De tweede helft was een stuk aantrekkelijker en met een prachtig doelpunt zorgde John Goossens voor de verdiende gelijkmaker. NEC zette nog wel aan, maar wist niet meer tot scoren te komen, waardoor de ploeg van Dwight Lodeweges tekende voor het vijfde gelijkspel van dit seizoen.
Het was Goossens die zondagmiddag toch voor een hoogtepunt zorgde in Nijmegen. De middenvelder, die in de basis begon ten koste van Moestafa El-Kabir, nam de bal uit de lucht aan op de borst, hield hem één keer hoog en nam de bal vervolgens in eens met zijn gouden linkervoet en liet met een bekeken boogbal de te ver voor zijn doel staande Barry Ditewig kansloos.

Het doelpunt van Goossens was nodig om de achterstand die de Nijmegenaren hadden opgelopen in de eerste helft ongedaan te maken. Via Bogdan Milic waren de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong gekomen toen zijn kopbal, die waarschijnlijk als voorzet was bedoeld, verkeerd werd beoordeeld door Gabor Babos en in de verre hoek verdween. De voorsprong was niet eens onverdiend. NEC speelde angstig en wist maar nauwelijks de bal in de ploeg te houden.
De tweede helft was aantrekkelijker, maar ondanks dat beide ploegen voor de drie punten leken te gaan, bleef het bij de twee treffers. NEC blijft door het gelijkspel één punt onder ADO Den Haag staan en bezet met elf punten de tiende plaats.
Zie hier de sfeerfoto’s.