NEC moet de komende twee jaar flink bezuinigen om de financiële huishouding op orde te krijgen. De Nijmeegse club zal in de totale organisatie twee miljoen euro moeten snoeien in de kosten, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

Het lange verblijf in de Eerste Divisie zorgt ervoor dat de inkomsten van NEC teruglopen. Nu moet er ook in de kosten worden gesneden. Het eigen vermogen van de club bedroeg over het seizoen 2017/18 min 2,9 miljoen euro. Er werd een verlies geleden van één miljoen, dat nog werd opgekrikt door transferopbrengsten. De inkomsten bedroegen in dat seizoen 8,8 miljoen, terwijl de uitgaven 11,9 miljoen waren.

Van Schaik heeft in de afgelopen weken al vaker gezegd dat NEC de broekriem strak moet aantrekken en zich meer zal focussen op de eigen jeugd. De selectie zal moeten worden versmald en de club hoopt grootverdieners te lozen. “Over de totale organisatie wacht een bezuiniging van twee miljoen in twee jaar. Dat hebben we afgesproken met investeerders, aandeelhouders, rvc en Stak.”

Foto: Rob Koppers